review-ergonomische-kussens-bestlife

Review Best Life ergonomische kussens. Hoe slapen ze?

in Reviews en Testen

Je kent het misschien wel. Je slaapt ergens anders en het kussen is net niet hetzelfde als thuis. Een kussen heeft grote impact op hoe jij slaapt. Op internet zijn er duizenden kussens te koop. Soms weet je niet wat goed of slecht is. Recentelijk kwamen wij in contact met het bedrijf Best Life. Best Life had 2 ergonomische kussens op de plank liggen en vroeg zich af of wij dit wilden reviewen. Natuurlijk! Nieuwsgierig? Lees snel verder! 

Welke ergonomische kussens hebben wij getest?

Best Life is een leverancier van verschillende soorten kussens. Zo bieden ergonomische kussens, zitkussens, beenkussens en slaapkussens aan. Van Best Life hebben we twee hoofdkussens gekregen om te testen. Het gaat hier om de Arteni en Guna hoofdkussens. Beide kussens zijn ergonomische kussens die je hoofd goed zouden moeten ondersteunen. Zowel de Arteni als de Guna zijn kussens van traagschuim. Deze liggen anders dan een ‘normaal’ kussen. Wanneer je gaat liggen merk je dit dan ook direct.

Waarom een ergonomisch hoofdkussen kopen?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een ergonomisch kussen betere ondersteuning bied aan je nek en schouders.
Door het speciale design en gebruik van traagschuim komt je nekwervel hierdoor in een natuurlijke positie terecht, wat zorgt voor optimale ondersteuning. Nek- en rugpijn zouden hierdoor verminderd of zelfs verholpen moeten worden. Dit geldt voor zowel zij-, rug- als buikslapers.

review-bestlife-ergonomische-kussens-rustigenacht

De ergonomische kussens van Best Life worden steeds populairder!

Steeds meer mensen kampen met rug- en nekklachten. Dit komt onder anderen doordat mensen steeds meer thuiswerken en hierbij geen goede werkhouding aannemen. Des te belangrijker wordt het dus om goed te slapen! Dit kan een reden zijn dat het ergonomische orthopedisch traagschuim hoofdkussen steeds meer in trek is. Maar welke neem je dan? Want zoveel grote merken zijn er nog niet die hierin gespecialiseerd zijn.

Tijd om het te testen dus, daarom hebben wij een testgroep in het leven geroepen. Wij willen dit als founders niet altijd zelf doen omdat dit wellicht de geloofwaardigheid in het geding kan brengen. Wij vinden het belangrijk om als bedrijf onafhankelijke en eerlijke reviews te schrijven over producten en dat betekent dat we hier niet alleen een goed nieuws show gaan opvoeren.

Bestel hier jouw nieuwe Best Life kussen!


Getest: De hoofdkussens van Best Life

De hoofdkussens van Best Life zijn door drie personen getest. Rodine, Lieneke en Barka. Barka heeft het kussen ‘Guna’ gereviewd. Het kussen ‘Arteni’ is beoordeeld door Lieneke en Rodine. 

Hieronder is in het kort te lezen wat zij ervan vinden. De uitgebreidere review en ons testrapport vind je verder op in het artikel.

Toen ik het kussen ging testen had ik last van mijn nek. Mijn ‘normale’ kussen heb ik die nacht aan de kant gelegd en die nacht heb ik geslapen op het Arteni kussen van Best Life. Het verzachte vanaf moment één de pijn. Wat erg fijn was, is dat ik de volgende dag wakker werd zonder nekklachten. Dit kussen blijf ik dus lekker op slapen. - Lieneke

Het Guna kussen is erg fijn ter ondersteuning van de lage rug. Hier kwam ik achter nadat ik het op mijn bureaustoel had gelegd ter ondersteuning. Misschien is dit niet helemaal waar het kussen getest voor moest worden, maar het is toch een positieve bijkomstigheid.
Het kussen zelf is plat en (soms iets te) laag, maar ondersteund ontzettend goed de nek. - Barka

Omdat ik met oorbellen in slaap, lag het kussen niet fijn op de zij. Dit heb ik helaas met meer kussens. Ik denk dat het voor rug-slapers wel een fijn kussen is. Ik vind het kussen nog wel redelijk zacht. Persoonlijk houd ik daar niet erg veel van, maar ik kan mij voorstellen dat als je dat wel fijn vind slapen het een prettig kussen is. De vorm is ook fijn en ondersteunt je nek! - Rodine

 

best-life-hoofdkussen

Hoe slapen de ergonomische hoofdkussens van Best Life

Zoals hierboven al kort te lezen was zijn de meningen erg verdeeld over de kussens. In eerste instantie lijkt het dat het Arteni hoofdkussen beter uit de test komt dan de Guna variant. Dit zou kunnen komen omdat de vorm van de Guna net iets anders is dan die van de Arteni. Deze heeft namelijk een kleine ‘inkeping’ in het kussen zitten.

Voor Lieneke was het erg duidelijk. Zij vond het Arteni kussen super fijn slapen. Normaliter werd ze altijd wakker met last van haar nek. Maar dit probleem is sinds het in gebruik nemen van het ergonomische hoofdkussen van helemaal weg.

Wat is het beste kussen voor nekklachten?

Lieneke geeft zelf aan: “op de een of andere manier had ik de laatste tijd veel last van mijn nek. Mijn partner had al eens eerder aangegeven dat een ergonomisch kussen wellicht een oplossing kon zijn, omdat deze kussens de nek goed ondersteunen.

Als fysiotherapeute ben ik ook van mening dat het design van een kussen hier wel degelijk invloed op kan hebben. Dus ik gaf het een kans. Het zit namelijk zo: Door het traagschuim vormt het kussen zicht extra naar de vorm van je nek.

Dit helpt om de druk van de nek te verlichten, waardoor je in een neutrale houding in slaap valt. Het heeft mijn eigen nekpijn opgelost, dus ik ben er erg blij mee.

Wat is het beste kussen voor een buikslaper?

Rodine vond dat het Arteni kussen goed ondersteund, maar ze vond het persoonlijk niet heel fijn liggen. Temeer omdat ze ook met oorbellen in slaapt. Zij gaf aan dat ze het minder fijn vond slapen omdat ze liever een zacht kussen gebruikt, waar haar oorbellen niet plat op het kussen komen te liggen.

Om ook een goed beeld te schetsen of het ergonomische hoofdkussen van Beste Life geschikt is voor buikslapers, heeft ze een logé gevraagd om het kussen ook eens uit te proberen.

Deze logé slaapt naar eigen zeggen altijd het liefst op zijn buik, met het hoofd naar de zijkant. Ondanks dat dit voor de logé een ietwat ‘lastige’ slaaphouding is ondersteunde het kussen goed. De logé was er dan ook erg blij mee en heeft het kussen uiteindelijk gehouden. In plaats van Rodine.

best-life-hoofdkussen-review

De mindere kanten van ergonomische kussens

Om een goed, evenwichtig beeld te schetsen en de review zo eerlijk mogelijk te houden hebben wij ook gevraagd wat de minpunten van het kussen waren. Het minpunt wat Rodine aandraagt is ondertussen duidelijk. Barka gaf aan dat het kussen voor hem iets te laag was. Vermoedelijk komt dit door de inkeping. Daardoor is het kussen op een bepaald deel een stuk lager. 

Het kussen is best dun, waardoor het bij de inkeping nog dunner is. Als dit er niet had gezeten, wat bijvoorbeeld bij de Arteni het geval is, dan lijkt het mij dat je nek daar beter wordt ondersteund. Persoonlijk zou dit voor mij beter zijn.

Gratis bonus tip!

Het kussen is te gebruiken als rugkussen voor je bureaustoel. We hebben het hier dan specifiek over de Guna. Barka gaf aan dat het je rug op een hele fijne manier ondersteunt. Je onderrug wordt iets verlicht en je houding verbetert. 

Het is niet het doel van een hoofdkussen om er op te gaan liggen, maar wij vonden het een leuk pluspuntje! Vandaar dat we hem even meenemen in de ‘best life ergonomisch kussen’ review.

ergonomisch-kussen-best-life

Testrapport: De ergonomische hoofdkussens van Beste Life

Vandaag hebben we de ergonomische kussens van Best Life uitgebreid besproken. Wij begrijpen nu iets beter waarom het product zo populair is onder zowel rugslapers als zijslapers. 

Het ergonomische design ondersteunt je nek goed en bij Lieneke verdwenen haar nekklachten zelfs direct na de eerste nacht. Zij is daarom erg blij met het Arteni kussen en kan het iedereen aanraden.

Arteni of Guna hoofdkussen

Wat we verder hebben opgemerkt is dat het Guna hoofdkussen aan de lage kant is. Alhoewel dit met opzet zo is ontworpen. Dit kussen biedt weer meer kansen voor mensen die hun huidige kussen te dik vinden. 

Ook kunnen we na vandaag concluderen dat het ergonomische kussen van Best Life in het begin wellicht even wennen is, maar dit op de lange termijn als iets zeer  prettig wordt ervaren.

Al met al lijkt het Arteni hoofdkussen net iets beter uit de test te komen dan het hoofdkussen van Guna. Temeer omdat het beter geschikt is voor buikslapers en geschikt is voor slapers die last hebben van nekklachten.

Het beste ergonomische hoofdkussen voor een schappelijke prijs

De ergonomische hoofdkussens van Best Life hebben een schappelijke prijs en geven voldoende ondersteuning. Wil jij dit nou zelf ook ondervinden? Bestel dan gelijk jouw Best Life hoofdkussen via de groene knop onder aan de pagina. Deze knop brengt je naar onze collectie hoofdkussens, waar je direct ook onze andere hoofdkussens aantreft.

Wij zijn te spreken over het design en de prijs-kwaliteit verhouding van de ergonomische hoofdkussens. Wij denken dat de prijs recht doet aan de kwaliteit die het kussen biedt. Daarom komt er bij ons een plusje achter dit kussen te staan. In het bijzonder voor mensen met nek- of rugklachten. 

Ben je ook benieuwd wat wij van andere producten vinden, zoals de white noise machines van Numsy of de Brellavio spijkermat? Bekijk dan ook eens zeker eens die reviews! 

Bestel hier jouw nieuwe Best Life kussen!