beste-orthopedisch-kussen-2024-bestlife-guna

Beste orthopedisch kussen | Best Life Guna

Wat is het beste orthopedisch kussen in 2024? Misschien herken je het wel: je slaapt ergens anders en het kussen voelt net niet zo vertrouwd als datgene wat je thuis gewend bent. Het is verbazingwekkend hoezeer een kussen invloed kan hebben op de kwaliteit van je slaap. Op het internet kun je duizenden kussens vinden, en soms is het lastig om te bepalen wat nu eigenlijk goed of slecht is. Onlangs kwamen wij in contact met het bedrijf Best Life, dat het orthopedische kussen Guna in hun assortiment heeft. Ze vroegen ons of we bereid waren om dit kussen te beoordelen. Ons antwoord? Natuurlijk! Ben je benieuwd naar onze ervaringen met het orthopedisch kussen Guna van Best Life? Lees dan snel verder!

Beste orthopedisch kussen van 2024 kopen? Zoek dan niet verder!

Best Life is een leverancier van ons die verschillende soorten orthopedische kussens aanbiedt. Ze hebben onder andere ergonomische hoofdkussens, zitkussens, rugkussens en reiskussens in hun assortiment. We hebben van Best Life een ergonomisch kussen ontvangen om te testen, namelijk het Guna hoofdkussen. Dit kussen is speciaal ontworpen als een orthopedisch hoofdkussen. Maar is het het beste orthopedisch kussen anno 2024? Dat gaan we vandaag onderzoeken.

Het idee achter deze kussens is dat ze je hoofd goed moeten ondersteunen en zorgen voor een comfortabele slaaphouding. Het Guna hoofdkussen is gemaakt van traagschuim, wat anders aanvoelt dan een 'gewoon' kussen. Zodra je erop gaat liggen, zul je dit direct merken. Ben je benieuwd naar onze ervaringen met het Best Life Guna Orthopedisch Hoofdkussen? Lees dan snel verder! Wil je liever direct weten wat onze favorieten zijn? Bekijk dan hier onze top 6 ergonomische hoofdkussens!

Beste orthopedisch kussen 2024 | Best Life Guna 

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een orthopedisch kussen betere ondersteuning biedt aan je nek en schouders. Door het speciale design en gebruik van traagschuim komt je nekwervel hierdoor in een natuurlijke positie terecht, wat zorgt voor optimale ondersteuning. Nek- en rugpijn zouden hierdoor verminderd of zelfs verholpen moeten worden. Dit geldt voor zowel zij-, rug- als buikslapers.

Orthopedisch kussen wint aan populariteit

De orthopedische kussens van Best Life worden steeds populairder! Daarom maken ze een goede kans om uitgeroepen te worden als beste orthopedisch kussen van 2024. Steeds meer mensen kampen met rug- en nekklachten. Dit komt onder anderen doordat mensen steeds meer thuiswerken en hierbij geen goede werkhouding aannemen. Des te belangrijker wordt het dus om goed te slapen! Dit kan een reden zijn dat het ergonomische orthopedisch traagschuim hoofdkussen steeds meer in trek is.

Maar welke neem je dan? Want zoveel grote merken zijn er nog niet die hierin gespecialiseerd zijn. Tijd om het te testen dus, daarom hebben wij een testgroep in het leven geroepen. Wij willen dit als founders niet altijd zelf doen, omdat dit wellicht de geloofwaardigheid in het geding kan brengen. Wij vinden het belangrijk om als bedrijf onafhankelijke en eerlijke reviews te schrijven over producten en dat betekent dat we hier niet alleen een goed nieuws show gaan opvoeren.

review-bestlife-ergonomische-kussens-rustigenacht

Wil jij het zelf uitproberen? Bestel hier jouw nieuwe Best Life kussen!


Getest: Beste orthopedisch hoofdkussen 2024 Best Life Guna 

De orthopedische hoofdkussens van Best Life zijn de beste anno 2024 en omdat te bewijzen hebben we ze eerlijk laten testen door drie personen. Rodine, Lieneke en Barka. Hieronder is in het kort te lezen wat zij ervan vinden. De uitgebreidere review en ons testrapport vind je verder op in het artikel.

Toen ik het kussen ging testen had ik last van mijn nek. Mijn ‘normale’ kussen heb ik die nacht aan de kant gelegd en die nacht heb ik geslapen op het Guna kussen van Best Life. Het verzachte vanaf moment één de pijn. Wat erg fijn was, is dat ik de volgende dag wakker werd zonder nekklachten. Dit kussen blijf ik dus lekker op slapen. Wat mij betreft het beste orthopedisch kussen anno 2024. - Lieneke

Het Guna kussen is erg fijn ter ondersteuning van de lage rug. Hier kwam ik achter nadat ik het op mijn bureaustoel had gelegd ter ondersteuning. Misschien is dit niet helemaal waar het kussen getest voor moest worden, maar het is toch een positieve bijkomstigheid. Het kussen zelf is plat en (soms iets te) laag, maar ondersteund ontzettend goed de nek. - Barka

Omdat ik met oorbellen in slaap, lag het kussen niet fijn op de zij. Dit heb ik helaas met meer kussens. Ik denk dat het voor rug-slapers wel een fijn kussen is. Ik vind het kussen nog wel redelijk zacht. Persoonlijk houd ik daar niet erg veel van, maar ik kan mij voorstellen dat als je dat wel fijn vind slapen het een prettig kussen is. De vorm is ook fijn en ondersteunt je nek! - Rodine

 

beste-orthopedisch-kussen-2024

Hoe slaapt het beste orthopedisch hoofdkussen van 2024?

Een orthopedisch hoofdkussen van Best Life - wat volgens ons echt het beste orthopedisch kussen is van 2024 -  biedt een slaapervaring die gericht is op het verbeteren van je comfort en het ondersteunen van je nek en schouders. Met speciale aandacht voor ergonomisch ontwerp en het gebruik van traagschuim, helpt het om je nekwervel in een natuurlijke positie te brengen. Maar hoe slaapt dit kussen eigenlijk?

Zoals hierboven al kort te lezen was zijn de meningen verdeeld. Dat is ook goed te begrijpen, omdat het een orthopedisch kussen niet hetzelfde is als een normaal kussen. Slaap je liever op een normaal plat kussen, maar wil je wel nekklachten oplossen? Dan is een Arteni hoofdkussen wellicht een geschikter hoofdkussen voor je dan een Guna hoofdkussen van Best Life. Voor Lieneke was het erg duidelijk. Zij vond het Guna hoofdkussen superfijn slapen. Normaliter werd ze altijd wakker met last van haar nek. Maar dit probleem is sinds het in gebruik nemen van het ergonomische hoofdkussen van helemaal weg.

Orthopedisch kussen geschikt voor nekklachten

Lieneke geeft zelf aan: op de een of andere manier had ik de laatste tijd veel last van mijn nek. Mijn partner had al eens eerder aangegeven dat een orthopedisch kussen wellicht een oplossing kon zijn, omdat deze kussens de nek goed ondersteunen.

Als fysiotherapeute ben ik ook van mening dat het design van een kussen hier wel degelijk invloed op kan hebben. Dus ik gaf het een kans. Het zit namelijk zo: Door het traagschuim vormt het kussen zicht extra naar de vorm van je nek. Dit helpt om de druk van de nek te verlichten, waardoor je in een neutrale houding in slaap valt. Het heeft mijn eigen nekpijn opgelost, dus ik ben er erg blij mee.

Orthopedisch kussen geschikt voor buikslaper

Rodine vond dat het Guna orthopedisch kussen goed ondersteund, maar ze vond het persoonlijk niet heel fijn liggen. Temeer omdat ze ook met oorbellen in slaapt. Zij gaf aan dat ze het minder fijn vond slapen omdat ze liever een zacht kussen gebruikt, waar haar oorbellen niet plat op het kussen komen te liggen.

Om ook een goed beeld te schetsen of het orthopedische hoofdkussen van Beste Life geschikt is voor buikslapers, heeft ze een logé gevraagd om het kussen ook eens uit te proberen. Deze logé slaapt naar eigen zeggen altijd het liefst op zijn buik, met het hoofd naar de zijkant. Ondanks dat dit voor de logé een ietwat ‘lastige’ slaaphouding is, ondersteunde het kussen goed. De logé was er dan ook erg blij mee en heeft het kussen uiteindelijk gehouden. In plaats van Rodine.

beste-orthopedisch-hoofdkussen-2024-bestlife

Kanttekeningen bij een orthopedische kussen

Om een volledig en eerlijk beeld te schetsen van de kussens, hebben we ook gevraagd naar de mogelijke nadelen ervan. Eén van de minpunten die Rodine heeft aangedragen, is ondertussen duidelijk geworden. Barka merkte op dat het kussen voor hem ietwat aan de lage kant was, waarschijnlijk als gevolg van de inkeping. Dit zorgt ervoor dat een bepaald deel van het kussen aanzienlijk lager is.

Het kussen is over het algemeen vrij dun, en bij de inkeping is het zelfs dunner. Als de inkeping er niet was, zoals bijvoorbeeld bij het Dinara hoofdkussen van Best Life het geval is, lijkt het erop dat de nek wellicht beter wordt ondersteund. Persoonlijk zou dat voor mij beter zijn.

Orthopedisch kussen geschikt als rugkussen voor je bureaustoel

Dit kussen, specifiek de Guna, kan ook worden gebruikt als rugkussen voor je bureaustoel. Barka heeft opgemerkt dat het de rug op een zeer comfortabele manier ondersteunt. Het verlicht enigszins de druk op je onderrug en verbetert je houding.

Hoewel het hoofddoel van dit kussen niet is om erop te gaan liggen, vonden we dit een leuke extra functie! Daarom nemen we dit aspect ook mee in onze 'Best Life Guna Kussen' review.

orthopedisch-kussen-best-life

Review orthopedisch kussen Guna van Best Life 

Vandaag hebben we uitgebreid gesproken over de orthopedische kussens van Best Life. We begrijpen nu beter waarom dit product zo populair is onder zowel rugslapers als zijslapers. Het ergonomische ontwerp biedt uitstekende nekondersteuning, en bij Lieneke verdwenen haar nekklachten zelfs direct na de eerste nacht. Ze is dan ook zeer tevreden met het Guna kussen en beveelt het van harte aan.

Wat ons verder is opgevallen, is dat het Guna hoofdkussen aan de lage kant is, hoewel dit bewust zo is ontworpen. Dit hoofdkussen biedt een alternatief voor mensen die hun huidige kussen te dik vinden. Bovendien kunnen we na vandaag concluderen dat het orthopedisch kussen van Best Life in het begin wellicht even wennen is, maar op de lange termijn als zeer prettig wordt ervaren.

Beste orthopedisch hoofdkussen 2024: goede kwaliteit en toch goedkoop

De ergonomische hoofdkussens van Best Life hebben een redelijke prijs en bieden voldoende ondersteuning tijdens het slapen. Wij zijn dan ook zeer tevreden over het ontwerp en de prijs-kwaliteitverhouding van de ergonomische hoofdkussens. We zijn van mening dat de prijs overeenkomt met de kwaliteit die het kussen biedt. Daarom krijgt dit kussen van ons een aanbeveling, vooral voor mensen met nek- of rugklachten. Wat ons betreft, behoort het dan ook tot de beste orthopedische kussens anno 2024.

Wil je dit zelf ervaren? Bestel dan hier meteen jouw Best Life Guna hoofdkussen of bekijk onze collectie hoofdkussens, waar je ook onze andere opties kunt vinden. Ben je ook benieuwd wat wij van andere producten vinden, zoals het dinara hoofdkussen of de cloudpillo hoofdkussens? Bekijk dan ook eens zeker eens die reviews! 

Terug naar blog