M line Wave Matras review

M line Wave Matras review

Na het testen van het Emma Hybrid matras, hebben we afgelopen week ook het Wave by M line matras onder de loep genomen. Dit matras kreeg een solide 7,4 van de consumentenbond, wat goed was voor de derde plek in hun matrassentest. Dit wekte natuurlijk onze nieuwsgierigheid! We waren benieuwd of onze testers ook zo'n goede ervaring zouden hebben. We delen graag onze ervaringen met jou, dus ontdek samen met ons of het Wave by M line matras echt zijn beloftes kan waarmaken.

Heeft M-line met het Wave matras het beste koudschuim matras van 2024?

Het is een veelvoorkomend probleem. Je hebt een matras gekocht en het is net niet zoals je had gehoopt of hoe het in de winkel lag. Niet gek natuurlijk, aangezien een matras zich naar je lichaam moet gaan vormen en je lichaam eraan moet wennen. Helaas kun je in veel gevallen je matras wel omdraaien, maar dit verandert niets aan de hardheid en samenstelling van het matras. Wave heeft hierop iets bedacht.

Het Wave by M line matras is gemaakt van een combinatie van traagschuim en koudschuim dat zich volledig aanpast aan de contouren van je lichaam. Nu is dit niet het enige. Het matras bestaat namelijk uit twee losse bovenlagen die je los van elkaar kunt draaien.  Zo kun je ervoor kiezen om het matras net iets harder of zachter te maken. Een leuke, unieke manier om je matras zo aan te passen dat het bij jouw wensen aansluit.

Samenstelling van het M-line matras

Zoals hierboven verteld, is het matras gemaakt van hoogwaardig traag- en koudschuim. Een groot voordeel van koudschuim is dat het een open celstructuur heeft. Hierdoor ventileert het goed. Daarnaast hebben deze materialen een hoog aanpassingsvermogen. Het vormt zich naar je lichaam en kan de druk gelijkmatig verdelen. 

Het Wave matras heeft een kern (onderste laag) van stevig koudschuim met 5 comfortzones, ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden op belangrijke plekken van het lichaam, inclusief het hoofd en de nek, schouders en heupen. De zones rond de heupen en schouders zijn iets zachter, terwijl de zone bij de rug steviger is.

m line wave matras review

De toplaag van het matras bestaat uit twee verschillende materiaalsoorten.

Zacht Aircomfort

De paarse Aircomfort® laag ventileert goed en zorgt ervoor dat je uitstekend slaapt. De toplaag van Wave kan je draaien. Als je houdt van een stevig matras draai dan de paarse kant naar boven en als je houdt van een iets zachter de witte.

Opencellig traagschuim

Dit materiaal zorgt voor een goede drukverdeling en keert snel terug in zijn oude vorm. Daarmee is de Wave geschikt voor elke lichaamsvorm.

wave by mline samenstelling matras

Voordelen van het Wave by M-Line matras

Geschikt voor elk lichaam

Of je nu graag op je rug, zij, of buik slaapt, het Wave by M line matras biedt uitmuntende ondersteuning voor je lichaam. Dankzij hoogwaardig traagschuim wat 5 comfort zones kent krijg je op alle juiste plekken goede ondersteuning, wat essentieel is voor een goede nachtrust.

Makkelijk aanpasbaar

Wil je toch een iets harder of zachter matras? Door de twee losse lagen van het matras, die elk los van elkaar aan te passen zijn kun je je matras zo samenstellen hoe jij het graag wilt. In onze ogen een heel groot pluspunt.

Super uitgerust wakker worden

Doordat het matras 5 comfortzones kent en dus bij de schouders/heupen iets meer inzakt dan bij je buik of benen lig je in een goede neutrale positie. Dit bevordert de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat jij dus dieper kunt slapen. Iets wat ook onze testers ervaren hebben. Je wordt dus echt beter uitgerust wakker en slaapt dieper.

125 dagen (!) proefslapen en 10 jaar garantie

Wave biedt de mogelijkheid om maar liefst 125 dagen proef te slapen. Zo kun écht goed weten of een matras iets is voor je. Daarnaast bieden ze 10 jaar garantie op het matras. 

Review Wave by M line matras: test en ervaringen

Marleen en Bart hebben ondertussen bijna twee maanden op het matras kunnen slapen. Tijd om erachter te komen wat ze ervan vonden en wat misschien zelfs nog beter kan. Zo is op het internet te lezen dat het matras bij sommige mensen juist te warm aanvoelt of dat het juist niet voldoende ondersteuning biedt. Deze, en andere vragen hebben we neergelegd bij Bart en Marleen. Hieronder lees je hun ervaring met het matras.

M-line wave matras: in het begin even wennen

Een nieuw matras is altijd even wennen. Zo ook bij het Wave by M line matras. Bij het uitpakken en eerste gebruik merkten we dat het even tijd kost om aan de nieuwe ondersteuning te wennen. Dit komt omdat ons lichaam gewend is geraakt aan de oude matrasvorm. De eerste nacht was dan ook echt even wennen. Echter, na een paar nachten merkten we al snel de positieve veranderingen. Onze lichamen pasten zich aan aan het nieuwe matras, waardoor we na een paar nachten weer lekker konden slapen.  

Review M-line wave matras: keuze uit 2 samenstellingen

Een van de handige kenmerken van het Wave matras is dat het makkelijk aanpasbaar is. De binnenlagen kunnen eenvoudig worden omgedraaid, waardoor je verschillende hardheden in het matras kunt creëren. We hebben zowel de standaard samenstelling als de samenstelling waarbij de toplaag is omgedraaid uitgeprobeerd. Na het testen vonden we dat de standaard setup voor ons het beste werkte. Dit toont de veelzijdigheid van het matras aan en biedt de mogelijkheid om het aan te passen aan individuele voorkeuren. Wat wel een klein nadeel is, is dat wij het matras van 180 bij 200 hadden. Dit was één matras, waardoor het niet individueel voor mij (Bart) als Marleen kon worden samengesteld. Wanneer je zou kiezen voor twee matrassen van 90cm kan dit wel. Dit zou het overwegen waard zijn als je beide van een ander type hardheid qua matras houdt.

M-Line wave review: Matras met verschillende zones

Wat we echt waarderen aan het Wave matras is hoe goed het zich vormt naar ons lichaam. De verschillende comfortzones zorgen voor precies de juiste ondersteuning op belangrijke plekken, zoals het hoofd en de nek, schouders en heupen. Hierdoor ervaren we minder drukpunten en kunnen we genieten van een diepere en meer ontspannen slaap. Bovendien zorgt de vorming om ons lichaam ervoor dat we 's ochtends uitgerust en zonder stijfheid wakker worden. Een heel groot pluspunt dus.

Daarnaast is het matras in de ochtend echt gevormd naar je lichaam. In de avond is het matras weer een beetje teruggekeerd in zijn originele vorm. Wij vonden het zelf erg fijn, omdat je op deze manier jezelf elke avond weer lekker in het matras voelt zakken. Dit komt denk ik door het traagschuim en vonden wij echt heerlijk.

Testrapport M-line wave matras: aandachtspuntjes

Toch is er een puntje van aandacht. Wanneer je een groter bed hebt, zoals wij (180x200) is het één matras. Erg fijn, omdat je natuurlijk geen spleet tussen 2 matrassen hebt, maar hierdoor is het matras niet voor ons beide los te personaliseren. Het is dus verstandig om, voordat je overweegt het matras aan te schaffen, na te denken of je twee losse matrassen wilt, zodat je beide je eigen hardheid kunt bepalen of dat je kiest voor één matras. In het tweepersoonsmatras heb je namelijk niet de optie om de ene helft iets harder te maken en de andere helft juist niet.

Wave by M line matras review: conclussie

Al met al zijn we erg tevreden met het Wave by M line matras. Het biedt uitstekende ondersteuning, is aanpasbaar en vormt zich goed naar ons lichaam. Als consument zul je er goed over moeten nadenken of je één of twee matrassen wilt. Dit laatste geeft meer mogelijkheden om per persoon de hardheid in te stellen. Echter heeft dit geen afbreuk gedaan aan onze slaapervaring. We kunnen het Wave matras zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een comfortabel en aanpasbaar matras voor een goede nachtrust.

Review M-line wave matras: Beste koudschuim matras van 2024?

Het Wave by M line matras heeft zich echt bewezen als een erg goed matras. Met een dikke 7,4 van de consumentenbond en onze eigen ervaringen kunnen we wel zeggen dat dit matras zijn beloftes nakomt. Het grootste pluspunt van dit matras is dat je de bovenlagen kunt draaien om de hardheid aan te passen. Zo kun je het precies maken zoals jij het wilt. De 5 comfortzones zorgen ervoor dat je lichaam op de juiste plekken lekker wordt ondersteund, waardoor je beter slaapt. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet. Wanneer jij op zoek bent naar een comfortabel matras dat precies aan te passen is naar jouw voorkeuren dan is het Wave by M line matras zeker een aanrader!

Terug naar blog