Beste nachtlampje 2024 | Top 6 uitgelicht!

Beste nachtlampje 2024 | Top 6 uitgelicht!

Nachtlampjes voor kinderen zijn er in vele smaken en vormen. Maar welk nachtlampje is nu het meest geschikt voor jouw kind? Wij maken je keuze gemakkelijker door onze eigen top 6 nachtlampjes samen te stellen, zodat jij zeker weet dat je het beste nachtlampje voor je kind hebt. Daarnaast geven we in dit testrapport aan wat het beste moment is om een nachtlampje te gebruiken, delen we tips voor effectief gebruik en beantwoorden we de meest gestelde vragen over nachtlampjes. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Beste nachtlampje om te gebruiken

Veel ouders zetten een gezellig lampje in de babykamer voor de nacht. Dit nachtlampje is vooral handig voor ouders in de babytijd. Baby’s zijn namelijk nog niet bang in het donker, maar een nachtlampje is handig als je kindje bijvoorbeeld zijn of haar speentje kwijt is of als je een voeding moet geven, zodat je niet het felle licht hoeft aan te doen. Door een nachtlampje te gebruiken voorkom je dat je kindje helemaal wakker wordt.

Vanaf ongeveer twee jaar kan er een angst voor het donker ontstaan. Dit is het moment dat kinderen meer beginnen te fantaseren en hun verbeeldingskracht groter wordt. Dan is het fijn om een nachtlampje te gebruiken, zodat een kindje leert dat slapen in het donker niet eng is. Als je het lampje de hele nacht aan laat staan, kies dan voor een nachtlampje met rood licht. Deze kleur remt namelijk niet de aanmaak van melatonine, het stofje dat ervoor zorgt dat je kindje slaperig wordt als het donker is.

beste-nachtlampje-2024

Nachtlampje voor kind: zo gebruik je het nachtlampje optimaal

Hoe kun je een nachtlampje nu het beste gebruiken? Een perfecte plek voor het nachtlampje is direct naast het bed van je kindje of bovenop een kast. Het belangrijkste is dat het lampje de kinderkamer op een zachte manier verlicht, zodat het een kindje een gevoel van rust geeft. Gebruik je het lampje zodat je kind ’s nachts de weg naar de wc vindt? Plaats de lamp dan op de gang en laat de deur op een kier staan. De plaats hangt samen met de kleur van het licht dat je kiest. Voor een nachtlampje in de kinderkamer is rood licht de beste keuze, omdat dit de aanmaak van melatonine niet verstoort. Voor een lamp die je op de gang zet, kun je ook een andere kleur kiezen.

Meest gestelde vragen over nachtlampjes voor kinderen

Voordat we over gaan naar onze top 6 nachtlampjes, vertellen we in het kort nog even iets over de meest gestelde vragen over nachtlampjes voor kinderen. Wil je liever weten waar je op moet letten bij de aankoop van een nachtlampje? Bekijk dan deze blog over: Let hier op bij de aankoop van een nachtlampje!

Waarom zou ik een nachtlampje voor mijn kind gebruiken?

Een nachtlampje kan een geruststellende sfeer creëren, waardoor kinderen zich veiliger voelen in het donker. Het helpt ook bij praktische situaties, zoals het vinden van een speentje of het maken van een nachtelijk uitstapje naar het toilet.

Op welke leeftijd kan ik beginnen met het gebruik van een nachtlampje?

Het is mogelijk om vanaf de geboorte een nachtlampje te gebruiken. In het begin kan het vooral handig zijn voor ouders, maar naarmate kinderen ouder worden, kan het ook helpen bij het overwinnen van angst voor het donker.

Is een nachtlampje gevaarlijk voor de ogen van mijn kind?

Over het algemeen zijn nachtlampjes ontworpen met het oog op de veiligheid van kinderen. Kies voor lampjes met zacht, gedimd licht en vermijd direct fel licht. Plaats het lampje ook op een geschikte afstand van het kinderbed.

Moet ik het nachtlampje de hele nacht aan laten staan?

Dit hangt af van de behoeften van het kind. Sommige kinderen voelen zich comfortabeler met een lichtje dat de hele nacht brandt, terwijl anderen beter slapen met een timerfunctie die het lampje na een bepaalde tijd uitschakelt.

Welke kleur licht is het beste voor een nachtlampje?

Voor nachtlampjes in de kinderkamer wordt vaak rood licht aanbevolen, omdat dit de aanmaak van melatonine niet verstoort. Melatonine is het natuurlijke slaaphormoon dat ons lichaam produceert.

beste-nachtlampje-voor-kind-kopen

De top 6 beste nachtlampjes van 2024

Dan zijn we nu aangekomen bij het deel waar je waarschijnlijk naar op zoek bent. Want wat is de beste nachtlampje van 2024? Wij zetten ze voor je op een rijtje. Hier zijn de zes beste nachtlampjes op basis van populariteit en klanttevredenheid:

1. Hello Tomorrow - Nachtlampje Luna

Ontmoet de meest vriendelijke en geruststellende oplossing voor donkere nachten voor jouw kleintje: de Hello Tomorrow Luna serie stopcontact nachtlampjes! Deze lampjes zijn ontzettend mooi én handig voor de kinderkamer. Het lampje is er in zwart en wit en geeft zacht licht voor een rustige sfeer. Er zitten twee kinderbeveiligers op, wat het extra veilig maakt en je kan ze ook nog eens versieren met een schattige sticker. Ook goed om te weten: het bespaart energie, dus het kost niet veel. Kortom: het ziet er leuk uit, is veilig en helpt ook nog eens met besparen. Een fijne keuze voor ouders die iets zoeken wat er mooi uitziet én handig is voor de baby en/of kinderkamer. Daarom is het onze nummer 1 in deze beste nachtlampjes lijst!

2. Hello Tomorrow - Nachtlampje Hal 1000 Serie

Dan door naar de nummer 2. Wederom een nachtlampje van Hello Tomorrow. Ditmaal uit de Hal 1000 Serie. Dit nachtlampje voor kinderen is slim én voordelig. Het kost maar 0,07 euro per jaar, wat weinig is. Je kunt kiezen uit twee kleuren en met de handige zijknop pas je het licht aan zoals jij wilt. Het licht is prettig en stoort niet tijdens het slapen. En er zitten kinderbeveiligers op, dat is extra veilig. Dit lampje is dus slim én het bespaart geld. Een goede keuze voor ouders die iets zoeken wat handig is én niet duur.

nachtlampje kopen


3. Hello Tomorrow - Nachtlampje D&N Original Serie

Op nummer 3 staat het Hello Tomorrow – Nachtlampje uit de D&N Original Serie. Dit nachtlampje is een echte topper. Het heeft energielabel A en gaat superlang mee, wel 20.000 uur! Het lampje doet automatisch het licht aan als het schemert, eerst op 50% en dan in het donker op 100%. Zo werkt het efficiënt én is het veilig voor kinderen. Deze topper is zuinig en handig, perfect voor ouders die het beste willen voor hun kindje.

hello tomorrow original nachtlampje

4. Nachtlampje Numsy Babykamer

Op plek 4 vinden we een nachtlampje van een ander merk. Het Numsy Babykamer Nachtlampje. Je steekt het makkelijk in elk stopcontact en het geeft zacht licht dat troost. Met de automatische dimsensor en de instelbare helderheid kun je het precies zo maken als jij wilt. Het is fijn voor elke kamer in huis en helpt kinderen om rustig te slapen. Een handig lampje voor ouders die willen dat hun kindje lekker kan doorslapen. Meer weten over het merk Numsy? Lees dan ook eens onze reviews over de Numsy Original 3.0 of de Numsy Calm!

numsy-nachtlampje-review

5. Nachtlampje Hello Tomorrow - Easy Touch Serie

Op nummer 5 vinden we het Hello Tomorrow - Easy Touch Serie Nachtlampje. Je hebt hier gelijk 3 stuks voor de prijs van 1 en ze zijn heel makkelijk in gebruik. Het heeft een dag- en nachtsensor en een handige touch-sensor. Je kunt kiezen uit drie helderheidsniveaus en als je het vier keer tikt, gaat het lampje helemaal uit. Zo kun je altijd de sfeer maken die je wilt. Een handig lampje voor ouders die het simpel willen houden.

6. Nachtlampje Luvion Led

We sluiten onze top 6 af met het Luvion Led nachtlampje. Het Luvion Led Nachtlampje is een praktische toevoeging aan het stopcontact. Het biedt betaalbare verlichting op donkere plekken en schakelt dankzij de ingebouwde sensor automatisch in de avond in en uit in de ochtend. Het bevordert een goede nachtrust zonder zorgen over in- en uitschakelen. Een handige keuze voor ouders die eenvoud en gemak waarderen.

Wil je meer top 6 lijstjes bekijken? Bekijk dan ook eens onze favoriete slaaptrainersbabyfoons of white noise machines!

Terug naar blog