beste slaaptrainer 2024 - top 6 rustige nacht

Beste slaaptrainer 2024 | Onze top 6 uitgelicht!

Ben je op zoek naar de beste slaaptrainer voor je kind? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Het vinden van de perfecte slaaptrainer voor je kind is essentieel voor een goede nachtrust, zowel voor jou als ouder als voor je kleintje. In dit testrapport bespreken we waar je op moet letten bij je aankoop en delen we onze top 6 beste slaaptrainers van 2024.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaaptrainer?

Bij de aankoop van een slaaptrainer zijn er enkele belangrijke zaken om te overwegen. Het is van cruciaal belang dat de slaaptrainer begrijpelijk is voor je kind. Als het niet duidelijk aangeeft wanneer je kind uit bed mag komen of moet blijven liggen, heeft het gebruik van een slaaptrainer weinig nut. Bovendien is het handig als je het geluidsvolume en de lichtintensiteit kunt aanpassen. Sommige slaaptrainers hebben mogelijk zeer felle lampen of luide wekkergeluiden, dus het vermogen om deze functies aan te passen kan van pas komen. Dit is met name handig wanneer de slaaptrainer dicht bij het bedje van je kind staat.

beste slaaptrainer 2023 - top 6 rustige nacht

Hoe werkt een slaaptrainer?

Slaaptrainers helpen kinderen om een gevoel van tijd te ontwikkelen. Wat voor ons vanzelfsprekend is, kan voor kinderen verwarrend zijn als het gaat om het verschil tussen bedtijd en opstaantijd. Met een slaaptrainer leren kinderen dit begrip en worden ze geholpen bij het ontwikkelen van een dag- en nachtritme. Je herkent vast wel de situatie waarin je kind 's ochtends vroeg aan je bed staat en je wakker maakt. Met een slaaptrainer leert je kind wanneer het wel of niet uit bed mag komen. Dit gebeurt meestal aan de hand van een lampje of een scherm met symbolen, zoals een zon en een maan. Om een slaaptrainer te kunnen gebruiken, moet je kind begrijpen wat deze symbolen betekenen. Dit begrip ontwikkelt zich doorgaans vanaf ongeveer 2 jaar. Kinderen begrijpen dan dat opstaan betekent wanneer het licht aan is en slapen wanneer het licht uit is.

Beste slaaptrainer 2024 - Top 6 Rustige Nacht

Bij het uitproberen van deze producten hebben we gelet op hoe makkelijk ze te gebruiken zijn, welke functies ze bieden, hoe fel het licht is, het volume, en natuurlijk de prijs. Daarnaast hebben we gekeken naar het uiterlijk. Over het algemeen zijn slaaptrainers heel simpel te bedienen, maar het kan handig zijn als je kind het apparaat interessant vindt, vooral als het ontwerpen heeft die kinderen aanspreken. Hieronder delen we onze top 6 beste slaaptrainers van 2024 met jullie.

Numsy Lou slaaptrainer voor kinderen

Numsy Kinder Slaaptrainer Lou staat bovenaan onze lijst. Dit slimme apparaatje maakt het voor kinderen eenvoudig om te begrijpen wanneer ze moeten slapen en wanneer ze mogen opstaan. Dankzij duidelijke kleurveranderingen en symbolen leren kinderen het verschil tussen slapen en wakker zijn. De slaaptrainer speelt rustgevende geluiden af en heeft een zonsopgang modus voor een ontspannen ontwaken. Lou heeft een kindvriendelijk ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken. De kinderslotfunctie zorgt voor extra veiligheid. Het beste van alles is dat deze slaaptrainer betaalbaar is. Lou maakt bedtijd een prettige ervaring voor zowel kinderen als ouders, en daarom is hij onze nummer één keuze.

numsy slaaptrainer review

Vivex kinderwekker Penny de Pinguïn

Vivex kinderwekker Penny de Pinguïn staat op de tweede plaats in onze lijst. Penny helpt kinderen een gezond dag- en nachtritme aan te leren door gebruik te maken van kleuren en symbolen. De wekker toont visueel wanneer het tijd is om te slapen en op te staan. Het heeft twee slaapinstellingen en een wekker met alarm. Met het kinderslot blijven de instellingen behouden, en Penny heeft een stille overgang van nacht naar dag. Je kunt de helderheid van het scherm en het volume aanpassen, en Penny kan dienen als nachtlampje. Het is licht en compact, waardoor je het gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Penny de Pinguïn is de ideale slaaptrainer voor kinderen om een gezond slaapritme aan te leren.

vivex slaaptrainer review

Luvion pinguïn kinderslaaptrainer

De Luvion Pinguïn Slaaptrainer, onze nummer 3 keuze, is ideaal om je kind te helpen bij het ontwikkelen van een gezond slaapritme. Deze schattige pinguïn is niet alleen praktisch, maar ook oplaadbaar, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen. Je kunt eenvoudig de gewenste tijd instellen waarop je kind uit bed mag komen. Een half uur voor deze tijd wordt het lampje geel, wat aangeeft dat het bijna tijd is om op te staan. Dit is handig om oudere kinderen te leren dat ze in hun kamer kunnen spelen terwijl papa en mama nog even slapen. Na dat halve uur wordt het lampje groen om aan te geven dat de dag echt is begonnen. Een bijzonder kenmerk van deze slaaptrainer is dat hij stil is, zonder storende geluiden. Hierdoor wordt je kind rustig en visueel wakker zonder onnodige geluiden.

luvion slaaptrainer review

Zazu Sam slaaptrainer

Op de vierde plek in onze lijst van beste slaaptrainers staat de Zazu Sam Slaaptrainer, een geweldig hulpmiddel om kinderen te helpen wennen aan een gezond slaapritme. Deze slaaptrainer maakt gebruik van kleurveranderingen op het scherm om kinderen duidelijk te maken wanneer het tijd is om uit bed te komen. Het scherm kleurt bijvoorbeeld donkerblauw wanneer het tijd is om te slapen en opent geruisloos zijn ogen om een zon weer te geven wanneer het tijd is om op te staan. Wat deze slaaptrainer extra bijzonder maakt, is de stille aftelling met sterretjes. Een half uur voordat het tijd is om op te staan, verandert het scherm naar een geruststellend groen en begint de aftelling. Elk sterretje verdwijnt één voor één terwijl de minuten wegtikken, wat kinderen op een speelse manier leert wachten tot het juiste moment om op te staan. Het mooie is dat dit alles geruisloos gebeurt, zodat kinderen niet onnodig gewekt worden terwijl ze nog lekker slapen. Met de Zazu Sam Slaaptrainer kunnen kinderen en ouders genieten van een goede nachtrust en een uitgeruste start van de dag.

zazu sam slaaptrainer review

Alecto slaaptrainer voor peuters

Op de vijfde plaats in onze lijst van beste slaaptrainers vinden we de Alecto Slaaptrainer, een voordelige optie die doet wat hij moet doen. Met een prijs die zo'n 25% lager ligt dan andere slaaptrainers, is de Alecto Slaaptrainer een geschikte 'budget' keuze voor ouders. Het ontwerp is eenvoudig, met een geel lichtje en een zonnetje dat aangeeft dat het tijd is om op te staan, en een blauw lichtje met een maantje om aan te geven dat het nog tijd is om te slapen. Het instellen van de slaaptrainer is eenvoudig, maar helaas heeft de Alecto Slaaptrainer geen wekgeluiden en kun je het volume van andere geluiden niet aanpassen. Al met al is de Alecto Slaaptrainer een betaalbare keuze voor ouders die op zoek zijn naar een eenvoudige en effectieve manier om hun kinderen te helpen bij het begrijpen van het juiste tijdstip om op te staan en te gaan slapen. Hoewel hij misschien niet de meest uitgebreide functies heeft, vervult deze slaaptrainer zijn basistaak tegen een aantrekkelijke prijs.

alecto slaaptrainer review

Daily Logix slaaptrainer in de vorm van een schaap

De Daily Logix slaaptrainer, is onze zesde en laatste keuze. Deze slaaptrainer helpt kinderen op een speelse manier een gezond slaapritme te ontwikkelen. Deze slaaptrainer leert kinderen het besef van tijd met behulp van kleurrijke displays en een schattig schapengezichtje dat slaapt en ontwaakt op door jou ingestelde tijden voor slapengaan en opstaan. Je hebt de vrijheid om de slaaptijden zowel voor de avond als de ochtend in te stellen. Bovendien kun je kiezen uit verschillende displayopties, waaronder een schapengezichtje met een digitale klok en kleuren, alleen een schapengezichtje met kleuren, of alleen een digitale klok met kleuren. Een ander voordeel van de Daily Logix slaaptrainer is de instelbaarheid van zeven verschillende helderheidsniveaus, wat ervoor zorgt dat je kinderen ongestoord kunnen slapen.

daily logix slaaptrainer review

Wil je meer top 6 lijstjes bekijken? Bekijk dan ook eens onze favoriete white noise machinesbabyfoons, wake up lights of nachtlampjes!

Terug naar blog