review-noxie-verzwaringsdeken

Review Noxie verzwaringsdeken | Getest

Heeft Noxie het beste verzwaringsdeken van 2023? In deze review delen wij met jou onze bevindingen en ervaringen.  Zo weet jij na het lezen van deze review of het ”weighted blanket van Noxie” iets voor jou is en hoeveel kilogram het ideale verzwaringsdeken nou eigenlijk moet wegen. Wij gingen op onderzoek uit en lieten het verzwaringsdeken onafhankelijk testen door Lisen, Adam en Lieneke.

Het Noxie verzwaringsdeken

Wanneer je van plan bent om een verzwaringsdeken te gaan kopen dan wil je van te voren wel goed weten wat de voordelen zijn, wat het effect hiervan is en een handleiding is ook wel handig. Daarom vertellen wij je graag meer over het verzwaringsdeken van Noxie.

Die informatie delen we graag met jou. We geven je in deze review een korte uitleg over wat een verzwaringsdeken is, wat de effecten en voordelen hiervan zijn en hoe je een verzwaringsdeken optimaal kan gebruiken.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is vergelijkbaar met een normaal deken maar dan met extra gewicht. Het hele idee van een verzwaringsdeken is om jou minder te laten bewegen gedurende je slaap. Een deken zwaarder maken, helpt hierbij. Wanneer je minder beweegt in je slaap, is de kans groter dat je een rustige nacht tegemoet gaat. Het rustgevende effect van een verzwaringsdeken geeft je een veilig gevoel wat effectief werkt tegen stress en angst.

Noxie-verzwaringsdeken

Wat zijn de voordelen en effecten van een verzwaringsdeken?

Klinkt leuk zo’n verzwaringsdeken maar wat voor effect heeft het precies? Hieronder hebben wij voor jou een opsomming gemaakt van de effecten en voordelen van een verzwaringsdeken. Uiteraard gaan we later in de review testen of dit klopt!

Voordelen

 1. Verhoogt ontspanning
 2. Verhoogt focus en concentratie gedurende de dag
 3. Diepere slaap en een langere nachtrust
 4. Duurzame bescherming voor je verzwaringsdeken
 5. Wasbaar in de wasmachine
 6. Gebruiksvriendelijk: eenvoudig te bevestigen

Effecten

 1. Ontspanning van het lichaam
 2. Je valt sneller in slaap
 3. Dieper en langer slapen
 4. Een veilig gevoel
 5. Uitgerust wakker worden
Bestel hier jouw Noxie verzwaringsdeken!


Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Voordat we je meenemen in onze eigen ervaringen leggen we je eerst uit hoe je een verzwaringsdeken optimaal kan gebruiken. De instructie die wij je hier geven is bedoeld voor 1 persoon. Gebruik het verzwaringsdeken dus niet voor 2 personen.

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken dan? Eigenlijk is het heel simpel, je legt hem dubbelgevouwen over of onder je eigen dekbed. Vouw je hem niet dubbel? Dan zul je weinig tot niks van de voordelen en effecten van een verzwaringsdeken merken. Zo gebruik je hem juist: Leg het verzwaringsdeken dan niet volledig gespreid over het bed maar vouw hem dubbel in de breedte (de kortste kant van 150 CM). Zo lig jij volledig onder de deken en je bedpartner zal niks van de deken merken. 

Review-noxie-verzwaringsdeken-voorbeeld

Getest het Noxie verzwaringsdeken [7KG]

Op het internet worden je vaker producten aangeboden die op het eerste oog fantastisch lijken, maar in de praktijk stevig tegenvallen. Of dat bij het Noxie verzwaringsdeken ook zo is, of dat je beter kan gaan voor een nieuw elektrisch deken, laten wij je weten.

Rustige Nacht heeft ook dit keer drie vrijwilligers gevonden die bereid zijn om zijn of haar eerlijke mening te geven over de producten van leveranciers. Hieronder lees je een samenvatting uit de bevindingen van Lisen, Adam en Lieneke.

Na ongeveer een week was ik toch echt wel verkocht. Ik merkte dat ik dieper sliep met de deken en meer uitgerust wakker werd. Omdat ik nu zo diep slaap, word ik ook minder snel wakker als mijn partner uit bed gaat. Voor mij was de deken zeker een aanwinst op mijn slaapritme en persoonlijk raad ik het dan ook iedereen aan! - Lisen

Ik heb het als erg fijn ervaren en vind het wel prettig dat er ”iets” op je ligt. Al had achteraf het deken van mij nog wel iets zwaarder gemogen. Door het gebruiken van het deken beweeg ik minder in mijn slaap, wat voor mijn vriendin ook erg fijn is. In mijn slaap beweeg ik minder en trek ik ‘s nachts minder aan de dekens. - Adam

In het begin moest ik even wennen aan het verzwaringsdeken, maar na een paar nachten merkte ik het niet meer. Het is erg fijn om zo’n deken in huis te hebben, maar soms kan het wel warm zijn. Mocht je één willen aanschaffen, koop er dan wel een speciale hoes bij, anders wordt het deken erg snel stoffig en oogt het minder fris. - Lieneke

Beter slapen met een verzwaringsdeken

Slaap je beter met een verzwaringsdeken? We vroegen het aan Lisen.

”Toen ik de verpakking uitpakte, schrok ik wel even. Het is echt een ‘verzwaar’(ingsdeken) met een gewicht van ongeveer 7 kilogram. Ze zijn er ook nog zwaardere varianten zag ik op de verpakking, maar deze vond ik al zwaar genoeg! Op het internet had ik al even opgezocht hoe ik onder zo’n deken moest liggen en wat de ervaringen van anderen waren.

Belangrijk is om het deken goed neer te leggen en het enkele nachten de kans te geven. Het slaapt namelijk anders. De eerste nachten slapen met de deken waarom daarom even wennen voor mij. Dat kwam omdat het draaien in mijn slaap niet zo makkelijk ging met een zwaar deken. Maar na ongeveer een week was ik toch echt wel verkocht.”

Een verzwaringsdeken helpt je om dieper te slapen

Ik merkte dat ik gedurende de week dieper sliep en meer uitgerust wakker werd. Ik hoorde ook verhalen van bijvoorbeeld collega’s die het niet zo fijn vonden maar ik kon me daar totaal niet in vinden. Omdat ik nu zo diep slaap, word ik ook minder snel wakker als mijn partner uit bed gaat. Voor mij was de deken zeker een aanwinst op mijn slaapritme en persoonlijk raad ik het dan ook iedereen aan!”

Helpt een verzwaringsdeken echt?

Adam heeft het  verzwaringsdeken van Noxie ook voor ons getest. ”Dit was voor mij de eerste keer dat ik een verzwaringsdeken gebruik en ik was dan ook een beetje sceptisch.

In het begin dacht ik dat het juist alleen maar vervelend zou zijn als er een zwaar deken op je ligt en daardoor dus minder kan bewegen. Hier is echter niets van waar, maar toch moet ik zeggen dat het wel even wennen is. Je voelt duidelijk dat er iets op je ‘drukt’, maar na enkele minuten heb je het eigenlijk niet eens meer door.

Ik heb het als erg fijn ervaren en vind het wel prettig dat er ”iets” op je ligt. Al had achteraf het deken van mij nog wel iets zwaarder gemogen. Door het gebruiken van het deken beweeg ik minder in mijn slaap, wat voor mijn vriendin ook erg fijn is. Wat ik zelf merk, is dat ik door het verzwaringsdeken ook iets beter slaap dan voorheen. In mijn slaap beweeg ik minder en trek ik ‘s nachts minder aan de dekens. Daarom blijf ik deze ”weighted blanket” zeker gebruiken. 

Verzwaringsdeken gebruiken als sprei

Adam, wat kun je nog meer vertellen over het verzwaringsdeken van Noxie?

”De eerste nacht heb ik het deken alleen over mijn onderbenen gedaan. Achteraf gezien was dat niet juist en gebruikte ik het verzwaringsdeken dus niet optimaal. Ondanks dat ik de nachten die daaropvolgende wel ”gewoon” zoals het hoort onder het deken heb geleden. Heb ik uiteindelijk toch besloten om het deken alleen aan het voeteneind te gebruiken als een soort moderne bedsprei. Het fijne hiervan is dat je je normale dekens hoger kunt optrekken, zonder dat je voeten er aan de onderkant uit komen. Daarnaast zorgt het verzwaringsdeken ervoor dat je normale deken goed blijft liggen.''

Hoelang wennen aan een verzwaringsdeken

Dan de laatste testpersoon. Lieneke, wat wil jij nog kwijt over het verzwaringsdeken?

”Ik vond het deken fijner dan ik had verwacht. Online had ik al gelezen dat het zou helpen om beter te slapen. In de nacht heb ik het vaak koud, dus ben wel gewend om met een extra deken te slapen. Maar dit deken was alleen 7 kilo en dat was wel nieuw voor me. De eerste nacht was voor mij dan ook even wennen. Je merkt echt dat het gewicht op je drukt, maar het geeft op de een of andere manier echt een rustgevend gevoel.”

Maar Lieneke, hoelang moest je wennen aan een verzwaringsdeken?

”De tweede nacht merkte ik het al een stuk minder en op de een of andere manier heb je na een aantal nachten niet eens meer door dat het deken 7 kilo weegt. Je went daarom best wel snel aan een verzwaringsdeken.”

Is een verzwaringsdeken warm?

Door het deken ga je minder bewegen in je slaap. Dit is fijn, want hierdoor verschuiven de dekens ook niet van je af en slaap je dieper door. Ik ben echt uitgeruster wakker geworden na het gebruik van het deken. Toen wij het deken voor het eerste gebruikten sliepen wij nog onder een zomer-deken.

Een dun deken dus. De warmte van het verzwaringsdeken was dan ook erg fijn. Nu wij een dikker deken op ons bed hebben is het in combinatie met het verzwaringsdeken alleen best wel warm. Hierdoor besloten om hem nu tijdelijk niet meer te gebruiken. Al met al ben ik wel tevreden over het product en is het fijn om een verzwaringsdeken in huis te hebben. De éne nacht is het wat kouder dan de andere nacht. Juist die dagen ben je blij dat je dan toch een warm deken thuis hebt liggen.

noxie-verzwaringsdeken-vrouw

Hoe houd je een verzwaringsdeken schoon?

Lieneke heeft tot slot nog wel een goede tip voor jullie. ”Wat ik de bezoekers wel zou willen aanraden is om voor een verzwaringsdeken ook een specifieke hoes of iets leuks te kopen.

Het deken wordt namelijk snel erg stoffig, wat er niet heel erg fris uit ziet. Met een hoes voor je verzwaringsdeken kun je dit voorkomen. Een verzwaringsdeken hoes kan namelijk altijd in je wasmachine en was je op maximaal 40 graden.

Is het Noxie verzwaringsdeken koopwaardig?

Dan op naar de conclusie. Is het noxie verzwaringsdeken koopwaardig? Als we de testpersonen van vandaag moeten geloven, bestaat daar geen twijfel over. Allen waren het er over eens dat het deken een aanvulling is voor de slaapkamer. Eerlijk gezegd zei Lieneke wel dat het soms wat warm kan zijn en was het voor iedereen even wennen om onder een verzwaard deken te liggen. Aan de andere kant liet iedereen weten dat ze er wel rustiger door werden en minder bewogen.

Wil jij nou ook zo’n verzwaringsdeken van Noxie uitproberen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Bestel jij het product via de groene knop hieronder? Dan mag jij het product 30 dagen gratis uitproberen! Mocht het product toch niet bevallen? Dan mag je het kosteloos retourneren. Twijfel je nog over een verzwaringsdeken en overweeg je toch liever een nieuw lekker warm dekbed? Bekijk dan hier onze uitgebreide collectie vierseizoenen dekbedden

Bestel hier jouw Noxie verzwaringsdeken en probeer het 30 dagen risicoloos uit!
Terug naar blog