numsy-move-review-rustigenacht

Review Numsy calm en Numsy move | Getest

De Numsy white noise machine kennen we natuurlijk al bij Rustige Nacht. Dit omdat we hier al eerder een review over hebben geschreven. Alleen het bedrijf was zo vrij om ons nu ook twee van hun nieuwste exemplaren uit te laten proberen. Eentje voor kinderen en één voor volwassenen. Deze hebben we de afgelopen tijd laten reviewen door onze vrijwilligers en deze ervaringen willen wij jullie natuurlijk niet onthouden. Maak kennis met de Numsy Calm en de Numsy Move!

Beter slapen met een white noise machine

Voordat we beginnen met de review is het goed om het één en het ander qua kennis op te frissen. Wat is een white noise machine en ga je er beter doorslapen? Alvast een kleine disclaimer, het antwoord is ja. Je slaapt er zeker beter door. Een white noise machine is een apparaat wat witte ruis geluiden produceert en zodoende wordt ingezet als kalmeringshulpmiddel bij het slapen.

Het is vooral heel effectief bij kleine kinderen en baby’s, want zij ervaren hierdoor een veilig gevoel. Dit heb je eerder kunnen lezen in onze review: Is de Numsy white noise original 3.0 de beste witte ruis baby slaaphulp? Hier heb je ook kunnen lezen dat ouders enthousiast zijn over de Numsy Calm, deze gaan we vandaag ook uit proberen!

Numsy-calm-numsy-move-review

Review Numsy Calm

De Numsy calm is een white noise machine die net wat meer kan dan de Numsy Original 3.0. Zo heeft de Numsy calm maar liefst 29 natuurlijke geluiden, beschikt het over 7 kleuren ademend licht en kan tot 90 minuten achter elkaar doorspelen. Draadloos kun je hem tot wel 10 uur lang gebruiken, nadat je het hebt opgeladen met de bijgeleverde usb kabel.

Wat van tevoren goed is om te weten is dat deze witte ruismachine begrenst is tot 80 decibel. Geschikt voor alle leeftijden dus! Uiteraard beschikt de Numsy Calm ook over een handig meeneemkoortje zodat je hem eenvoudig kan ophangen aan de wieg of buggy. Tot slot krijg je er een gids bij waarin Numsy je alles verteld over witte ruis en hoe je dit op- en af kan bouwen.

Numsy-calm-product-inhoud

Review Numsy Move

Dan de Numsy Move. Deze white noise machine wordt ook wel gezien als het meest verfijnde white noise apparaat van de Numsy familie. Het heeft een moderne look en beschikt over maar liefst 40 geluiden! Een stuk meer dan de Numsy Calm dus.

De Numsy Move heeft ook meer timers en een krachtigere batterij, waardoor het tot maar liefst 14 uur aaneensluitend kan doorspelen. Mits je het voorziet van voldoende stroom. Draadloos kun je het tot 30 uur onafgebroken gebruiken. De kleuren op de Numsy Move zijn te dimmen naar wens, net als de 20 geluidslevels die een maximale geluidssterkte kennen op 1 meter afstand. Niet alleen ideaal voor kinderen, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die thuis werken!

Bestel hier direct jouw Numsy Calm of Numsy Move met korting!

Numsy-move


Wat is de beste white noise machine?

Dan vraag jij je natuurlijk nu af welke de beste white noise machine is van de twee. Dat vertellen we je graag. Belangrijk om te weten is dat wij jou zo goed en zo eerlijk mogelijk van advies willen voorzien. Daarom hebben wij bij het schrijven van deze review hulp in geschakeld van twee vrijwilligers.

Zoals je al gewend was bij onze andere reviews stellen wij een team vrijwilligers samen die de Numsy Calm en de Numsy Move onafhankelijk mogen reviewen. Dit keer zijn dat Jolanda en Nico. Hieronder lees je in het kort wat hun ervaringen zijn met de Numsy Calm en de Numsy Move. 

Af en toe gebruikten we al white noise / rustgevende geluiden via een draadloze speaker. Dit deden we dan vooral om omgevingsgeluiden te maskeren. Alleen vaak sta je er niet echt bij stil om het te gebruiken. Een speciaal apparaatje zoals de Numsy Move is dan veel makkelijker en gebruiksvriendelijker. - Jolanda

Nadat ik de Numsy een tijdje niet gebruikt had heb ik deze nogmaals een kans gegeven. Ik heb deze nu een langere periode op dezelfde standgehouden. (Geluid regen en kleur rood). En ik begin nu steeds meer te ervaren hoe rustiger ik in slaap val en hoe beter mijn nachten worden. Mijn scepsis maakt nu plaats voor verbazing. - Nico

White noise machine als slaaphulp

Jolanda jij bent moeder van een dochter en hebt voor Rustige Nacht de Numsy Move getest. Wat kun je er ons over vertellen?

De white noise machine kreeg ik overhandigd in een mooie verpakking en het was goed ingepakt. Een klein en compact apparaatje met een luxe uitstraling. Het ziet er op het eerste oog vrij mooi uit, dus vol smart opende ik het pakketje. Ook over de inhoud was ik zeer te spreken. Er zat een overzichtelijk en duidelijk instructieboekje bij, dit is een grote plus. Net als de oplaadkabel die er bij zat, maar een oplaadblokje die ontbrak dan weer, dat is dan weer jammer.

Ervaringen met white noise had ik al enigszins. Het zijn rustgevende geluiden die ik wel eens afspeel via een draadloze speaker. Temeer om omgevingsgeluid te maskeren. Dus een speciale white noise machine leek mij wel makkelijk.

Getest: De Numsy Move stelt niet teleur

Toen ik de Numsy Move had opgeladen, was het even zoeken naar een white noise geluid wat in de buurt kwam van het vertrouwde geluid. Veel keuze is leuk, maar maakt het ook lastig. Ik kon namelijk kiezen tussen 40 verschillende natuurgeluiden, machine/ventilator geluiden en slaapliedjes.

De Numsy Move ging mee op vakantie. Dat leek mij ideaal omdat onze kleine (bijna 2 jaar) ergens anders lastiger slaapt en wakker schrikt van vreemde geluiden. Het leek ons daarom goed om een vertrouwd geluid in de vorm van een slaaphulp mee te nemen. Mijn man en ik moeten zeggen dat de white noise machine als slaaphulp goed werk heeft verricht. Mede dankzij het handige koortje konden we de Numsy Move ophangen en ook gebruiken als nachtlampje.

De voordelen van deze white noise machine

Mocht je denken dat het lampje van de Numsy Move misschien wat te fel is, maak je dan geen zorgen. Je kan hem namelijk plat neerleggen waardoor het licht minder fel wordt.

Een ander pluspunt van de Numsy Move is dat de batterij vrij lang meegaat en dat je kan zien hoeveel batterij het nog heeft. Net als dat de white noise machine onthoud welk geluid je als laatst hebt afgespeeld. De omgevingsgeluiden op vakantie, daar heeft onze kleine geen last van gehad. Dit kwam mede door het aanzetten van de Numsy Move. Hierdoor kan ik met overtuiging zeggen dat de test geslaagd is!

Numsy-White-Noise-Review

White noise machine voor volwassenen

Een ander testpersoon voor Rustige Nacht was Nico. Wij hebben Nico gevraagd om mee te werken aan dit onderzoek, omdat wij benieuwd zijn of volwassen ook beter slapen door een white noise machine. For your info, Nico is een 40+er!

Eerste keer slapen met white noise machine

Op het eerste gezicht was ik een beetje sceptisch op het gebruik van de Numsy white noise machine. Het is toch voor baby’s? Ik ben een volwassen man van 47, maar ik ga geen uitdaging uit de weg en daarom wilde ik deze test wel aangaan. Een paar rare geluiden die mij in slaap konden helpen, zou het echt kunnen? Daarom besloot ik de Numsy Calm toch op mijn nachtkastje te zetten en zo ben ik een beetje gaan experimenteren met het gebruik ervan zonder gelijk in het boekje de instructie te lezen. Ik blijf een man natuurlijk…

In het begin heb ik een paar avonden de Numsy Calm aangezet en vervolgens weer een paar avonden uit. Ik weet nog dat ik in het begin de jongens van Rustige Nacht vertelde dat de white noise machine waarschijnlijk niks voor mij zou zijn en of ik dan wel een geschikt persoon zou zijn om de white noise machine te reviewen.

Dit wilde ze zeker! Ze willen juist eerlijke reviews en ervaringen delen met hun bezoekers en het moet niet alleen een goed weershow worden. Met die boodschap opzak, besloot ik enkele weken later de Numsy Calm toch nog een kans te geven.

Leren slapen met een white noise machine

In het eerste deel van mijn review kon ik niet echt een patroon ontdekken tussen hoe ik in slaap viel of hoe mijn nacht was met het gebruik van de Numsy Calm. Daarom heb ik deze in het tweede deel een langere periode op dezelfde standgehouden. Mijn keuze viel op het geluid regen en de kleur rood.

Tot mijn eigen verbazing begon ik steeds meer te ervaren hoe rustiger ik in slaap val en hoe beter mijn nachten worden. Mijn scepsis maakt nu plaats voor verbazing. Ik ga hier zeker mee door en misschien ga ik later nog wel eens wat andere geluiden en kleuren proberen. Alhoewel de meeste geluiden averechts werken op mijn gemoedstoestand. Maar met 29 geluiden heeft de Numsy Calm keuze zat.

Getest: De Numsy Calm

Voor mij is het prettigste geluid de regen. Hierbij hoor je de regen en wind die je buiten ook onder de bomen kan horen. Ik heb daarbij het raam van mijn slaapkamer open en voel af en toe ook daadwerkelijk een frisse wind over mij heen waaien. Wat goed is om te weten, is dat de Numsy Calm de hoeveelheid licht die het produceert laat afhangen van het geluid.

Ondanks dat ik een aversie tegen rood heb, vind ik het prettigste als de Numsy Calm het rode licht gebruikt om te synchroniseren met het geluid. Persoonlijk vind ik de anderen vrij vel over komen als ik in slaap probeer te vallen, maar dat kan per persoon natuurlijk ook weer verschillen. Al met al ben ik zeer tevreden met de white noise machine als slaaphulp. Bedankt voor de tip!

Even snel tussendoor, wil je meer top 6 lijstjes bekijken? Bekijk dan ook eens onze favoriete slaaptrainersbabyfoons, nachtlampjes of white noise machines!

Numsy-calm-Numsy-Move-Rustigenacht

Welke white noise machine komt als beste uit de test?

Welke white noise machine komt als beste uit de test?

De Numsy Move is ideaal geschikt om kinderen beter te laten slapen en mee te nemen op vakantie. Het maskert namelijk de omgevingsgeluiden weg, waardoor de white noise machine de ideale slaaphulp is.

De Numsy Calm lijkt het dan weer beter te doen bij volwassenen. Nico wist ons te vertellen dat hij beter ging slapen door de geluiden van een white noise machine. Zijn persoonlijke voorkeur? Het geluid regen en het rode lampje!

Wil jij nu ook zo’n white noise machine thuis? Klik dan op de link hieronder en bekijk meteen welke white noise machines Numsy allemaal in hun assortiment hebben. Numsy is marktleider op het gebied van white noise machines en biedt je een 30 dagen niet-goed-geld-teruggarantie aan!

Koop hier jouw Numsy Calm of Numsy Move met korting!
Terug naar blog