numsy-orginial-3-0-review

Review Numsy Original 3.0 | Getest

Het afgelopen jaar heeft de witte ruismachine van Numsy de markt veroverd. Het bedrijf belooft dat ouders (en hun babies) eindelijk die welverdiende rust krijgen, waar ze al zo lang naar hunkeren. Is dat echt zo? Of is het marketingtrucje? Wij kochten een Numsy Original 3.0 en gingen op onderzoek uit. Ben jij benieuwd naar onze white noise ervaringen? Of wil je meer weten over deze witte ruismachine lees dan snel verder!

Wat is een witte ruismachine?

Leuk nieuwe gadgets! Alleen, wat is het precies? De Numsy Original 3.0 is een witte ruismachine die baby’s en kleine kinderen helpt om sneller in slaap te vallen. Voordat we de diepte ingaan, is het misschien goed om even uit te leggen wat een ruismachine is. 

Een ruismachine is een apparaatje dat continu op een zelfde golflengte ruisgeluiden produceert. Doordat de geluiden veelal monotoon zijn en herhaaldelijk van aard, wordt de ruismachine ook wel gezien als het perfecte kalmeringshulpmiddel. Dat vergt enige uitleg, want waarom geeft dit een kalmerend effect? 

Witte ruismachines kalmeren je voor het slapen

Om dit uit te leggen kunnen we de situatie het beste vergelijken met het in slaap sussen van een baby. Dit doe je door zacht tegen de baby te praten en het ondertussen te wiegen. Uiteindelijk zal die in slaap vallen omdat het weet dat het in veilige handen is. Het toestel van Numsy werkt net zo. Het creëert met geluiden een veilig gevoel zodat het kind zich gerust gesteld voelt.

Het lijkt dus een ontzettend handig apparaatje. Juist omdat jij op deze manier je handen vrij hebt. Waar je niet bang voor hoeft te zijn, is dat de hersenen gewend raken aan één soort geluid. Doordat het apparaat verschillende standen kent en het telkens non-looping geluiden produceert, werkt het niet verslavend. Hierdoor blijft het een effectieve oplossing. Dat stelt niet alleen de baby gerust, maar ons ook!

Haal meer uit je slaap met Numsy

Veel ouders zijn de laatste tijd enthousiast over de Numsy Original 3.0 en de Numsy calm. Dit zien we terug in de cijfers. Zo heeft het toestel al meer dan 32.000 ouders, kinderen en baby’s aan meer slaap geholpen. 

Vooral onder kersverse jongeren is het toestel in trek, omdat 97% van hen binnen 1 week al een betere nachtrust ervaart. Juist voor kersverse ouders is dit een geschenk uit de hemel. Want laten we eerlijk zijn we kennen allemaal de horror verhalen over slapeloze nachten.

Bestel hier jouw Numsy 3.0 met korting!


De Numsy Original 3.0

Waar de witte ruismachine in zijn eerdere versies nog de beschikking had over een blauw licht is dit later vervangen door een amber gekleurd lampje. In tegenstelling tot het blauwe licht zorgt dit voor een nóg meer rustgevend effect voor de ogen.

In de eerdere versies telde de witte ruismachine ook veel minder geluiden. Dit aantal is uitgebreid tot 21 in de Numsy Original 3.0 versie en ze hebben het geluid kwalitatief verbetert. Daarnaast hebben ze ook de afspeeltijd van de continu timer aangepast van 12 naar 14 uur. Een ander pluspunt is dat je de Numsy Orginal 3.0 versie ook minder lang hoeft op te laden. 

Numsy White Noise review en ervaringen

Op het internet zien we allerlei ”fantastische” producten aangeboden worden. Vaak doet het wat en het moet doen, maar soms stelt je aankoop ook teleur. Het is daarom goed dat jij je hierover inleest, alvorens je over gaat tot een aankoop. Omdat het onze missie is om al onze bezoekers beter te laten slapen willen wij de Numsy Original 3.0 eerlijk reviewen. 

Gaat het echt helpen? Wij hebben een team voor je samen gesteld die het product uittest en de proef op de som neemt. We willen je voorstellen aan Adam, Sjouke en Hilbrand. Hieronder lees je de samenvatting van het verhaal. 

Getest: De Numsy Original 3.0

Adam bij jouw kwam het pakketje aan. Wat was je eerste indruk? Het pakketje was een beetje verkreukeld in de verpakking, waardoor ik dacht wat hebben we nu weer gekocht. Dus dat deed mijn wenkbrauwen wel even fronsen. 

Laten we het erop houden dat ze er bij de post niet zo voorzichtig mee zijn omgegaan. Een mooi moment om de Numsy klantenservice hierover te informeren en te achterhalen hoe ze met hun klanten omgaan!

Na enkele dagen kregen wij al bericht terug dat ze het heel vervelend vonden en ze besloten ons om een nieuwe Numsy Original 3.0 toe te sturen. Geheel op kosten van het bedrijf zelf. Dat noemen wij nou service.

numsy-Original-vernieuwd-model

Wat kun je verwachten van de Numsy Original 3.0

Aan de zijkant van de doos zag ik de specificaties ‘amber ademend licht’ en ’21 natuurlijke geluiden’. Het was dus in ieder geval de 3.0 die we hadden gekocht en niet de verouderde versie. Gelukkig! Toen we de doos open maakte bleek het toestel zelf niet beschadigd te zijn. De Numsy kent een strak design en er zat ook keurig een oplaadkabel bij. Vervolgens hebben we de Numsy Original opgeladen en hem een dag lang getest.

Wij kunnen zeggen dat het daar met vlag en wimpel voor is geslaagd. Het product heeft zonder problemen een halve dag geluiden staan produceren. Wat wij ook erg handig vonden is dat het niet zo'n groot ding is. Je kan het overal mee naar toenemen en bijvoorbeeld naast een baby in een de maxi-cosi leggen. Dat zelfde geldt voor het touwtje wat er bij zit, hiermee kun je het vastmaken aan een box.

numsy-original-doosje

Hoe gebruik je de Numsy Original zonder handleiding?

Tot zover het design, maar hoe gebruik je hem? Het is heel makkelijk want er zit een handleiding en veiligheidsvoorschriften bij. Zo kun jij het correct gebruiken en zo weet je gelijk welke specificaties er nog meer zijn.

Wil jij weten hoe je de Numsy Original gebruikt zonder handleiding? Dat is niet zo moeilijk. Er zit een aan/uit knop op, een knopje voor de LED-ademhaling, een vorige/volgende knop. Een timer en een indicator van een timer. 

Bij het opladen is het ook heel simpel. Wanneer het rode lampje knippert betekent dit dat hij minder dan 30% vol is. Als hij tussen de 30 en 60 procent zit dan zal het rode lampje aanblijven. Daarboven zal het lampje groen worden. Wanneer de Numsy Original volledig is opgeladen dan wordt het lampje blauw. Dat betekent dat je het ruim 30 uur kan afspelen, zonder dat die uitvalt.

numsy-orginial-handleiding

numsy-original-3-0-handleiding

Welke geluiden heeft de Numsy Original 3.0

Welke geluiden heeft Numsy allemaal en hoe klinken die? Wij kunnen je vertellen dat de geluiden die de witte ruismachine produceert rustgevend zijn. Je kan zelf kiezen op welk kanaal je het toestel zet. Maar op welk geluid gaat je kind het best? Wij klikten er doorheen en kwamen vogelgeluiden, de zee en het kloppen van een hart tegen. Wij waren het er over eens dat de geluiden van de oceaan het meest rustgevend waren en het witte ruis kanaal 2 het minste.

Zelf hebben we die nacht ook de proef op de som genomen. Hoewel wij geen kinderen hebben wilden we weten wat het apparaatje met onze hersenen zou doen. In het begin is het knap irritant omdat je te gefocust bent op het resultaat. Wanneer je dat meer los laat en je er minder mee bezig bent, begint het toch wel gaaf te worden. Zeker als je de ogen dicht hebt, voelt het net alsof je op een strand bent!

numsy-kabeltje

De Numsy Original 3.0: Eindoordeel

Natuurlijk moesten we voor ons eindoordeel ook de Numsy door een echte jonge vader laten testen. Iemand die dat kan, is Hilbrand! Hij kan je uit eigen ervaring vertellen hoe zijn dochter sliep met een Numsy Original 3.0. Hilbrand hoe hebben jullie de witte ruismachine ervaren?

''Ik heb het ervaren als een zeer handig hulpmiddel! Hoewel ik in het begin wat sceptisch was, ben ik uiteindelijk wel blij dat ik er eentje van jullie heb gekregen. Je zou het bijna niet geloven maar de onweer stand deed het toch echt het beste! Onze dochter sliep als een roosje, nadat ik het toestel bij haar in de wieg had gelegd. Wij zijn er erg blij mee en ik kan het ouders die pasgeboren kinderen hebben met slaapproblemen dan ook zeker aanraden.''

Even tussendoor, wil je meer aanbevelingen van ons?  Bekijk dan ook eens onze favoriete slaaptrainersbabyfoons, nachtlampjes of white noise machines!

Is de Numsy White Noise koopwaardig?

Vandaag hebben we de Numsy Original 3.0 uitgebreid getest. Wij begrijpen nu iets beter waarom het product zo populair is onder kersverse ouders. Wij van Rustige Nacht zijn te spreken over het toestel en vinden het een ideaal cadeau voor ouders met kleine kinderen!

Wat heel gaaf is, is dat wanneer je bij Numsy besteld je 30 dagen slaapgarantie krijgt. Dit betekent dat wanneer je niet tevreden bent over het product, je het zonder vragen mag terugsturen. Vervolgens krijg je gewoon je geld terug. 

Bestel hier jouw Numsy 3.0 met korting!

Terug naar blog