elektrische deken voor op de bank kopen? Let hier op!

Elektrische deken voor in bed kopen? Let hierop!

Ben jij opzoek naar een elektrische deken voor op de bank of wil je gewoon een elektrische deken lekker voor in bed? Dan zijn er een paar punten waar je voorafgaand aan je aankoop goed je rekening mee moet houden. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van elektrische dekens en vertellen wij je op welke factoren jij moet letten voordat je een elektrische deken koopt. 

Elektrische deken voor op de bank of voor in bed

Trekt de zon uit je huis kamer en wordt het steeds frisser buiten? Dan bestaat er bijna niets beter dan een warmte deken voor op de bank. Alleen voordat je lichaam is opgewarmd ben je wel een paar minuten verder. Wat als je een deken had die je letterlijk warm hield, zonder dat je hiervoor extra kleding nodig hebt of de verwarming hoger hoeft te zetten? Een elektrische deken voor op de bank is dan de ideale oplossing! 

Hetzelfde rekensommetje kun je maken als je 's avonds in bed ligt en ons vervloekt omdat het zo ontzettend koud is in je slaapkamer. Wij hadden immers in deze blog over slapen met het raam open gezegd dat je het raam iedere avond voor het slapen gaan moest open zetten! Omdat die frisse lucht zo goed voor je is. Ook in dat geval kun je dan in je handjes knijpen als je de beschikking hebt over een lekker deken dat je warm houdt. Dus of je nu een elektrische deken voor in bed zoekt of een elektrische deken voor op de bank, in beide gevallen zit jij er lekker warmpjes bij!

Warmte deken voor op de bank 

Wat zijn dan precies de voordelen van een warmte deken voor op de bank of voor in bed? Dat gaan we je kort maar krachtig uitleggen.

✓ Het elektrische deken zorgt voor warmte tijdens koude avonden, zo kun jij je dus lekker verstoppen onder je kleedje;
Je bespaart enorm veel stookkosten, zeker met de huidige gasprijzen is dat enorm welkom;
Een warmte deken helpt je spieren te ontspannen, waardoor je beter gaat slapen en het gevoel krijgt dat je écht even tot rust komt; 
 Elektrische dekens bieden hoogwaardige comfort, omdat ze vaak gemaakt zijn van zachte materialen en makkelijk zijn af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren.

Kortom, een elektrische deken kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw slaapkamer of woonkamer en kan bijdragen aan een comfortabelere en ontspannende ervaring!

elektrische deken voor op de bank


Wat is een warmte deken voor op de bank?

Elektrische dekens zijn ontworpen om warmte te produceren door middel van elektriciteit. Daarom worden ze ook wel eens warmte dekens genoemd. Ze bestaan uit zacht materiaal, zoals katoen of polyester en zijn uitgerust met verwarmingselementen. Door deze verwarmingselementen aan te sluiten op een stroombron wordt de deken verwarmd tot de gewenste temperatuur. Kan een elektrische deken dan ook oververhit raken? Jazeker, als je een product van slechte kwaliteit hebt of ze verkeerd gebruikt dan wel. 

Hoe gebruik je een elektrische deken veilig

Dan is de kans groot dat je vervolg vraag is: ''Hoe gebruik je een elektrische deken veilig?'' In principe is dat niet heel moeilijk. Het belangrijkste is dat je te allen tijde vermijdt dat de deken andere materialen zoals kussens, kleding en dekbedden langdurig bedekt. Op deze manier minimaliseer je de kans op oververhitting en dus ook brand. Wat je ook niet moet doen is het elektrische deken gebruiken in combinatie met andere verwarmingsbronnen, zoals bijvoorbeeld een warmtekussen of een warmwaterkruik. Hoe moet je een elektrische deken dan wel veilig gebruiken? Het beste is om de elektrische deken op een vlakke en open ondergrond te plaatsen en deze niet te bedekken met andere materialen.

Elektrische dekens kopen? Hier moet je op letten!

Ben jij van plan om een elektrische deken te kopen? Dan wil je natuurlijk weten waar je op voorhand op moet letten. Wij helpen je daarom maar al te graag en hebben alvast een checklist voor je opgesteld.

Veiligheid: Kies altijd voor een deken van een gerenommeerd merk dat voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Elektrische dekens kunnen heel goedkoop worden aangeboden, maar daarbij kan goedkoop ook duurkoop zijn! Daarnaast raden wij aan om de elektrische dekens altijd te controleren of het is voorzien van beveiliging tegen oververhitting en kortsluiting.

Grootte: Zoek je een elektrische deken voor op de bank? Dan is de grootte zeker iets waar je rekening mee moet houden! Zorg dat het elektrische deken past bij jouw lichaamsgrootte. Een deken die te klein is. Een deken die te klein is zal niet voldoende warmte bieden, terwijl een deken die te groot is onnodig veel energie kan verbruiken. 

Materiaal: Elektrische dekens zijn er in verschillende materialen en de meest bekende materialen hiervan zijn katoen en polyester. Katoen kan comfortabeler zijn om onder te slapen, terwijl polyester net iets duurzamer is en gemakkelijk om te onderhouden.

Regelaar: Veel elektrische dekens hebben een regelaar waarmee je de gewenste temperatuur kan instellen. Op deze manier kun jij zelf bepalen hoe warm je het deken wilt hebben. Sommige dekens gaan nog een stap verder en hebben zelfs een timerfunctie. Door de timerfunctie gaat het elektrische deken automatisch na een bepaalde tijd uit.

Garantie: Controleer of de deken wordt geleverd met een garantie. Goede leveranciers geven altijd garantie en de zekerheid dat je de deken gedurende een bepaalde periode kan repareren of vervangen als er iets misgaat. In dat geval heb je altijd garantie op je aankoop!

Prijs: De prijzen van elektrische dekens verschillen ook nog wel eens. Over het algemeen schommelt de prijs tussen de €35 en €140. Het verschil zit hem vooral in het merk, de functies en de al eerder genoemde punten van hierboven. Uiteraard beschikken de duurdere modellen vaker over meer functies en zijn ze ook gemaakt van kwalitatief betere materialen. Onthoud echter wel goed dat prijs geen garantie biedt voor kwaliteit of veiligheid van een elektrische deken. 

Wil jij een elektrische deken kopen? Let dan goed op deze bovenstaande punten. Zo kun jij de juiste elektrische deken kiezen die past bij jouw behoeften en budget.

elektrische dekens voor op de bank of voor in bed kopen tips


Wat is de beste elektrische deken voor op de bank?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische deken wil je uiteraard ook weten, wat een goed merk is voor die elektrische dekens. Wij zijn in ieder geval heel gecharmeerd van de merken Medisana en Auronic. Zij bieden elektrische dekens aan in verschillende maten en functies en hebben hierbij de kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zowel Medisana als Auronic zijn Europese merken op het gebied van gezondheidsproducten en huishoudelijke apparaten en hebben beide een uitstekende reputatie op het gebied van elektrische dekens.

Elektrische dekens van Medisana

Medisana biedt bijvoorbeeld een assortiment aan warmtedekens die gemaakt zijn van zachte en ademende materialen, en die zijn uitgerust met een regelaar met verschillende warmtestanden en timerfuncties. Sommige modellen van Medisana zoals deze elektrische fleece deken zijn ook nog eens uitgerust met een veiligheidssysteem dat bescherming biedt tegen oververhitting en kortsluiting. Medisana heeft over het algemeen een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en veiligheid van haar producten.

Elektrische dekens van Auronic

Auronic biedt ook een assortiment aan elektrische dekens die geschikt zijn voor verschillende maten bedden en banken. Sommige modellen zijn gemaakt van zachte en pluizige materialen, zoals deze elektrische fleece deken. Het mooie van dit model is dat het ook is uitgerust met extra functies zoals een timer en automatische uitschakeling. Aurotnic is een oer-Hollands merk en heeft een breed scala aan elektrische dekens in verschillende prijsklassen, van eenvoudige modellen tot meer geavanceerde modellen met extra functies.

Wil je meer weten over onze favoriete elektrische dekens en wat het beste elektrische deken van dit moment is? Bekijk dan deze top 6 elektrische dekens! Of kijk eens naar onze top 6 beste verzwaringsdekens

Terug naar blog