ergonomisch hoofdkussen kopen tips

Waarom slapen op een ergonomisch hoofdkussen?

Je herkent de eindeloze zoektocht vast wel. Je bent op zoek naar een hoofdkussen om op te slapen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Of kan ik beter zeggen: je ziet door de kussens het bed niet meer. Waar doe je goed aan? Ik leid je in deze gids door jouw zoektocht zodat je erachter komt, welk ergonomisch hoofdkussen het beste bij jou en jouw wensen past.  

Waarom slapen op een ergonomisch hoofdkussen?

Ergonomische hoofdkussens zijn ontworpen om jouw lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens je nachtrust. Er zijn veel mensen met fysieke klachten, ook wanneer zij in bed liggen. Fysieke klachten ontstaan soms juist door bijvoorbeeld een slecht kussen. Je lichaam wordt dan niet op de juiste manier ondersteunt terwijl je slaapt. Herken je het dat je wakker wordt met een stijve nek of een pijnlijke rug? Of word je elke ochtend vermoeid wakker? Probeer eens een ergonomisch kussen! Dit zou namelijk wel eens de oplossing kunnen zijn voor jouw klachten.  

Bekijk hier ons assortiment aan hoofdkussens!

Wat is een ergonomisch hoofdkussen?

Nu je weet waarom een ergonomisch hoofdkussen wel eens de redder van jouw nachtrust zou kunnen zijn, is het ook van belang om te weten wat een ergonomisch kussen precies is. Hoe zit het in elkaar? Het is belangrijk om te weten welke slaaphouding(en) jij aanneemt en welk kussen hierbij past. Daarnaast is het materiaal van groot belang om jou te kunnen voorzien van comfort en de juiste ondersteuning.  

Verschillende soorten ergonomische kussens voor verschillende slaaphoudingen

Er zijn verschillende soorten ergonomische kussens, ontworpen voor verschillende slaaphoudingen en voor het verlichten of zelfs verhelpen van lichamelijke klachten. Het ene kussen is speciaal ontworpen voor zijslapers, terwijl het andere kussen zelfs ondersteuning biedt als jij alle slaaphoudingen afgaat gedurende de nacht. Het geeft dan dus niet als jij van je zij, naar je rug, en weer naar je buik rolt gedurende de nacht

Materialen van een hoofdkussen

Niet iedereen heeft de voorkeur voor dezelfde materialen. Naast verkoelende, vochtregulerende en ventilerende stoffen, zijn er ook stoffen die juist zorgen voor meer warmte. De ene stof is zacht en soepel, waar de andere stof wat stugger of synthetisch kan zijn. Denk aan materialen zoals polyester, satijn, spandex, katoen en/of microvezel. Ga bij jezelf na wat jij het prettigste vindt.  

Er bestaan ook verschillende materialen waarmee kussens gevuld kunnen zijn. Denk aan bijvoorbeeld traagschuim/schuimrubber, vlokkenvulling, latex, (eenden)dons en/of veren. Ook hierbij is het van belang om goed te kijken naar je klachten en voorkeuren.  

Wat moet je weten over een ergonomisch hoofdkussen

Ergonomische hoofdkussens brengen vele voordelen met zich mee, maar wees ook kritisch in jouw zoektocht naar een ergonomisch hoofdkussen. Hier vind je de voordelen van ergonomische kussens, en kanttekeningen die meegenomen kunnen worden bij het uitzoeken van een ergonomisch hoofdkussen.  

7 voordelen van ergonomische hoofdkussens

 1. Het biedt de juiste ondersteuning tijdens de nachtrust 
 2. Het bevordert de slaaphouding; 
 3. Het verlicht of verhelpt nek- schouder- en rugpijn; 
 4. Het opent de luchtwegen tijdens het slapen, daarmee wordt snurken gereduceerd of zelfs verholpen (Last van? Check dan straks ook even deze blog over grootmoeders tips tegen snurken!); 
 5. Het zorgt voor beter in- en doorslapen; 
 6. Het verbetert de slaapkwaliteit; 
 7. Het zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt. 
ergonomische hoofdkussen voordelen

  Kanttekeningen ergonomische hoofdkussens

  Een ergonomisch kussen kan je helpen jouw slaapproblemen te verhelpen. Let wel op dat ook andere factoren van belang kunnen zijn wanneer je jouw klachten wil verhelpen of jouw nachtrust wil optimaliseren. Een goed matras is onmisbaar als het gaat om een goede slaaphouding, ondersteuning en comfortSlaaphulpmiddelen zoals een slaapmasker of anti snurkbeugels kunnen enorm helpen voor jou en/of je (slaap)partner wanneer licht en gesnurk zorgen voor problemen bij het slapen. Peil eens hoe de luchtkwaliteit en temperatuur in de slaapkamer zijn. Ergonomische kussens bieden een mooi fundament voor jouw nachtrust, maar wees je ook bewust van je gezondheidde invloed van (slaap)hormonen en stress. 

  Ergonomisch hoofdkussen kopen? De 4 beste ergonomische hoofdkussens op een rij

  In ons assortiment hoofdkussens bieden wij verschillende ergonomische hoofdkussens aan van het merk Best Life. Hieronder staan deze must-have kussens op een rij en kun je gemakkelijk zien welk kussen voor jou het meest geschikt is. Hieronder delen we enkele favorieten, maar als je de hele lijst met beste hoofdkussens wilt lezen. Bekijk dan hier onze favoriete hoofdkussens.

  Ergonomisch hoofdkussen Guna - Best Life

  ✓ Afgestemd op de slaaphouding van zijslapers;
  ✓ Optimale ondersteuning en met nekrol; 
  ✓ Verlichting van rug-, nek- en schouderklachten; 
  ✓ Materialen: polyester en traagschuim;
  ✓ 34x63 (lengte x breedte) 

  vergelijking best life ergonomische hoofdkussen

   Voor wie op zoek is naar een trendy kussensloop van het kussen. Hier vind je de kussensloop hoes voor het Guna hoofdkussen, in diverse kleuren 

   ✓ Materialen: 90% polyester-satijn en 10% spandex 

    Ergonomisch hoofdkussen Arteni - Best Life

    ✓ Het beste hoofdkussen voor rugslapers; 
    ✓ Optimale ondersteuning;
    ✓ Zorgt voor een neutrale houding van de rug en wervelkolom; 
    ✓ Verlichting van rug-, nek- en schouderklachten; 
    ✓ Materialen: polyester en traagschuim 
    ✓ 35x58 (lengte x breedte) 

    arteni-kussen-orthopedisch-voordelen

    Ergonomisch hoofdkussen Dinara - Best Life

    ✓ Passend wanneer je veel van slaaphouding wisselt; 
    ✓ Zorgt voor een neutrale houding, zodat je lichaam altijd in de juiste slaaphouding ligt; 
    ✓ Verlichting van rug-, nek- en schouderklachten; 
    ✓ Materialen: polyester en traagschuim; 
    ✓ 33x57,5 (lengte x breedte) 

    traagschuim ergonomisch hoofdkussen


    Ergonomisch hoofdkussen Denali - Best Life

    ✓ Voorkomt overmatig zweten tijdens het slapen;
    ✓ Geschikt voor elke slaaphouding;
    ✓ Antiallergisch en extra ventilerend;
    ✓ Materialen: polyester en traagschuim; 
    ✓ 2 slaapkanten met hoogte: 11 cm (zijslaper), 9 cm (rugslaper)

    verschil tussen kussen en ergonomisch kussen
    Terug naar blog